tiistai 28. joulukuuta 2010

Toy Story 3


Disney/Pixar, 2010, (USA)
98 min, K-7

Ohjaaja:
Lee Unkrich
Käsikirjoittanut:
John Lasseter, Andrew Stanton, Lee Unkrich, Michael Arndt
Tuottanut:
Darla K. Anderson, Nicole Paradis Grindle, John Lasseter
Näyttelijät: (ääni)
Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Ned Beatty, Don Rickles, Michael Keaton, Wallace Shawn, John Ratzenberger, Estelle Harris, John Morris, Blake Clark
Sävellys:
Randy Newman

"The Great Escape"

Andy on kasvanut ja aloittaa opiskelut yliopistossa. Hänen lelunsa Woody, Buzz Lightyear, Jessie, Perunapää, Slinky, Rex, Napakymppi ja muut vanhat tutut sankarit ovat huolissaan kohtalostaan. Hätäilynsä seurauksena he päätyvät 'Päivänpaiste' -nimiseen päiväkotiin, jossa heillä viimeinkin leikittäisiin ja jossa he tapaavat uusia ystäviä.

Tuhti-nalle toivottaa ystävykset lämpimästi tervetulleiksi päiväkotiin ja lelut uuteen kotiinsa. Mutta ikävä kyllä se ei ole leluille se mieluisin. Pian selviääkin, että Tuhti ei olekaan niin kiltti nalle kuin mitä hän antaa ymmärtää. Lelut päättävät paeta takaisin Andyn luokse mutta se ei käykään niin helposti.


'Toy Story 3' takaa nostalgisia elämyksiä katsojilleen ja tuo mukanaan monia uusia mielenkiintoisia hahmoja viihdykkeeksi. Käsikirjoitus toistaa edellisistä osista tuttuja vitsejä ja tutuksi tulleita maneereja mutta se on juuri sitä, mitä tarvitaankin. Hahmot ovat tunnistettavissa ja 90-luvulla tehtyjen osien henki on onnistuttu säilyttämään elossa. Elokuva jättää hyvästejä hiteiksi tulleille hahmoille ja pakottaa katsojan tekemään samoin.

Animointi on saumatonta ja vaikka tekniikka onkin kehittynyt, on visuaalinen ilme edelleen sama kuin kymmenen vuotta sitten. Tämä ei ole huono asia, se kertoo vain siitä, että 10 vuotta sitten oltiin teknisesti aikaansa edellä. Pätkä luotiin teattereihin jälkianimoinnilla 3D:ksi ja se ikävä kyllä ei näkynyt missään, eikä tuonut uutta ulottuvuutta taikka ilmettä.

Musiikistakin vastaa sama säveltäjä kuin edellisissä osissa ja se kuuluu. Kaiken kaikkiaan elokuva lunastaa onnistuneesti paikkansa klassikoiden joukossa ja tekee näin 'Toy Story':sta onnistuneen ja kokonaisen trilogian, vaikka viimeisessä osassa onkin hieman synkempi väre kuin edeltäjissään. Haittapuoliksi voisi sanoa muutamien tuttujen hahmojen jättämisen pois tarinasta kokonaan.DVD & Blu-Ray nyt kaupoissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti