keskiviikko 10. elokuuta 2011

Making of 'Saara Aalto - Cage Bird' -music video.

Aluksi tahdon korostaa, että tämä materiaali on täysin minun omaani ja virallinen 'making of/behind the scenes' -materiaali on kuvattu HD-kameralla ja julkaistaan Saaran omilla sivuilla. Se materiaali on kyllä myös minun kuvaamaani.


Uuden musiikkivideon 'Cage Bird' -kuvaukset pidettiin Salon da Costassa, jonne Saara itse oli saapunut jo aamun kahdeksaksi meikattavaksi. Itse saavuin pakalle tuntia myöhemmin kuvailemaan backstage-materiaalia videon tekemisen vaiheista. Toimin myös yleisenä assistenttia aina silloin tällöin, joka piti sisällään esimerkiksi korsetin pukemista, jalkojen rasvausta sekä sähläilyä. Videon ohjauksesta vastaa tällä kertaa jo tuttu ohjaaja, sillä 'Blessed With Love' -videon ohjannut Patrick liittyi taas mukaan remmiin. Mukana oli myös muita innokkaita apureita. Videolla on ihan selkeä tarina, joka liittyy biisin sanoitusten tarinaan voimakkaasti, mutta sen näette sitten itse videosta, joka on valmis kuulema jo ehkä viikon sisällä.


Kuvauksiin saapui myös vieraileva esiintyjä. Nimittäin levyllekkin kitaraosuudet soittanut Petteri Sariola tuli esittämään oman osuutensa filmille. Muita vierailevia elementtejä videolla olivat häkki, sifonki sekä keinu. Alla video, jossa Saara laulelee kuvausassari Paulin soitellessa kitaraa samalla, kun seuraavaa kuvaa valmistellaan setissä.

 
Video on hyvin erilainen verrattuna Saaran edellisiin tuotoksiin. Se on rohkeampi ja synkempi mutta mielestäni ehdottomasti paras tähän mennessä. Tulette näkemään Saaran esimerkiksi siellä häkissä ja myös hyvin vähissä vaatteissa. Video kuvattiin tuplanopeudella, joten taustalla soivan kappaleenki täytyi tämän vuoksi olla nopeutettu.


Tulemme näkemään myös tuttua keijumaista-Saaraa videolla. Mulla kertyi yhteensä 15 tuntia kuvauksia, kun laske emukaan valmistautumisen, kauvaukset, tauot sekä purun. Mutta kaikki oli ehdottomasti sen arvoista. Hauskaa oli ja olisin valmis tekemään saman koska tahansa uudestaan. Kiitos rakas Saara! Tähän loppuun vielä video itse videon vaiheista. Toivottavasti mielyttää. Muistakaa odotella maltillisesti virallisen materiaalin julkaisua, joka editoidaan Saaran kanssa pian.


1 kommentti:

  1. Vauu... Hyvä Saara, hyvä pojat! Noin on mentävä pitkin askelin eteenpäin. Hyviä ovat olleet aikaisemmat videot, tästä tulee - tietenkin, parempi.
    Eeli ja Airi Aalto

    VastaaPoista