lauantai 1. tammikuuta 2011

Love and Other Drugs


20th Century Fox/Regency, 2010, (USA)
112, K-13

Ohjaaja:
Edward Zwick
Käsikirjoittanut:
Charles Randolph, Edward Zwick, Marshall Herskovitz
Alkuperäinen teksti:
Jamie Reidy
Tuottanut:
Pieter Jan Brugge, Alexa Faigen, Marshall Herskovitz, Troy Putney, Charles Randolph, Margaret Riley, Darin Rivetti, Scott Stuber, Edward Zwick
Näyttelijät:
Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt, Hank Azaria, Josh Gad, Gabriel Macht, Judy Greer
Sävellys:
James Newton Howard

Jamie on pelimies, joka menettää työpaikkansa tämän vuoksi. Hän päättää ryhtyä veljensä avustuksella lääke-edustajaksi. Ura ei näytä alkavan hyvin, mutta hän tapaa työnsä kautta 26-vuotiaan Parkinsonin tautia siarastavan Maggien ja rakastuu häneen.

Jamie saa myytäväksensä potenssilääke 'Viagran' ja menestyy urallaan. Mutta uran kehittämiseen sijaan, hän päättää koittaa auttaa rakastaan ja löytämään hänelle parannuskeinon. Tämä aiheuttaa kitkaa parin väleihin.


'Love and Other Drugs' vaikuttaa aluksi olevan vain pinnallinen komedia seksistä ja lääketieteestä, mutta saa onneksi syvällisemmän sisällön. Elokuva silti seilaa suurelta osin seksin ja paljaan pinnan varjolla. Eikä osaa päättää, onko se syvällinen rakkaustarina vai sekoileva komedia.

Filmi on myös paikka paikoin hieman pitkäveteinen eikä tarina oikein etene. Leikkaus ja kuvaus on saumatonta ja toimivaa. Anne Hathaway tekee yllättävän hienon näyttelijän työn esittäessään nuorta parantumatonta tautia sairastavaa naista.

Tarina sijoittuu vuoteen 1996, mutta vaatetus sekä tekniikka, jota elokuvassa näytetään on ristiriidassa esitettävän ajan kuvauksessa.  Sävelletty musiikki on lähes olematonta tai sitä ei vain huomaa olevan ollenkaan. Elokuvan olisi odottanut tulevan suoraan DVD levitykseen sen sijaan, että sitä esitettäisiin valkokaankaalla.

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti