maanantai 27. joulukuuta 2010

Twilight: Epäilys


The Twilight Saga: Eclipse (englanti)
Summit Enterntainment/Mavrick/Imprint, 2010, USA
119 min, K-13

Ohjaaja:
David Slade
Käsikirjoittanut:
Melissa Rosenberg
Alkuperäinen teksti:
Stephenie Meyer
Tuottanut:
Marty Bowen, Greg Mooradian, Bill Bannerman, Wyck Godfrey, Mark Morgan, Karen Rosenfelt
Näyttelijät:
Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Xavier Samuel, Bryce Dallas Howard, Jackson Rathbone, Ashley Green
Sävellys:
Howard Shore

"It all begins...with a choice."

Bella on rakastunut vampyyriin nimeltä Edward, joka tahtoo kaikin voimin suojella rakastaan. Mustasukkainen ihmissusi Jacob on myös rakastunut Bellaan ja tämä synnyttää eripuraa kaikkien kolmen välille. Heidän on kuitenkin yhdistettävä voimansa pahaa vastaan pitääkseen rakastettunsa turvassa. Se ei ole kuitenkaan tule olemaan helppoa.

Vampyyri-Victoria on luonut itselleen vastasyntyneitten armeijan, jolla kostaa menetetyn miehensä kuoleman. Ihmisudet ja vampyyrit yhdistävät voimansa tapojensa vastaisesti suojellakseen Bellaa ja kylää tältä murhanhimoiselta joukolta.


'Epäilys' ei tarjoa paljonkaan uutta kerrottavaa vaikka on saagan kolmas osa. Käsikirjoitus koostuu samasta kolmiodraamasta, jota on vahdattu jo kahden ensimmäisen osan ajan. Myös vaara, joka sankareitamme kohtaa on edelleen sama vanha tuttu ja motiivikin on täysin sama kuin aikaisemmin. Tarina polkee siis paikoillaan.

Bellan epätoivoinen kaipuu vampyyriksi ei jaksa kantaa loppuun saakka ja sen valinnan perusteluihin ja seuraamuksien esittämiseen on käytetty liikaa aikaa. Hahmot eivät myöskään kehity tarinan aikana juurikaan yhtään eivätkä tarjoa mitään uutta. Rileyn hahmoa esittävä Xavier on ainoa uusi lisäys tarinaan, mutta sekään ei ikävä kyllä tarjoa mitään kiinniotettavaa.

Elokuvan värimaailma on paikka paikoin kaunista katseltavaa ja visuaaliset tehosteet ovat hillittyjä sekä näyttäviä. Elokuvaan valitut olemassa olevat kappaleet eivät sovi tarinaan ja soivat milloin sattuvat ja päättyvät kummallisesti mutta sävelletty taustamusiikki on hyvän kuulloista.DVD & Blu-Ray nyt kaupoissa!

1 kommentti: