torstai 29. joulukuuta 2011

Avain Italiaan


The Italian Key (englanti)
Harmaa Media/Old Trace Road Pictures, 2011, Suomi/Italia/UK/USA
95 min, K-7

Ohjaaja:
Rosa Karo
Käsikirjoittanut:
Rosa Karo
Tuottanut:
Peter O. Almond, Tuomas Kantelinen, Arno Krimmer, Alex Sundell, Seppo Toivonen, Flaminio Zadra
Näyttelijät:
Gwendolyn Anslow, Joanna Cartocci, Elisa Cartocci, Leo Vertunni, Isadora Cartocci, Moose Ali Khan, Mikko Leppilampi
Sävellys:
Tuomas Kantelinen

Cabella on orpotyttö, joka tahtoo tuntea perheensä. Hän saa haltuunsa avaimen, jonka alkuperää seuraamalla tyttö päätyy Italiaan, pieneen harmoniseen kylään, joka kantaa samaa nimeä kuin hän itse.

Cabella asettuu asumaan taloon, johon avain sopii. Talo ei kuitenkaan ole aivan tyhjillään. Tyttö ystävystyy paikallisten nuorten kanssa ja saa itselleen ihailijankin. Ystäviensä avustuksella Cabella selvittää perheensä salaisuutta.

'Avain Italiaan' tarjoaa katsojalleen raikkaan ilmapiirin, kauniit maisemat sekä iloisen mielen. Tämän lisäksi myös suloisen tarinan, joka kaikkine kliseineen saa unohtamaan kaiken muun ja vain nauttimaan olostaan. Kotimaiseksi elokuvaksi Italiassa kuvattu ja englanniksi puhuttu elokuva tuo jälleen uuden helmen pienen maamme saavutusten joukkoon. Kuvauspaikaksi valittu kylä on kaunis, lämmin ja se tarjoaa oivalliset kuvaukselliset puitteet ja juuri siksi elokuvan visuaalinen ilme on kaunista katseltavaa.

Tarina on paikka paikoin korni ja kliseinen mutta se tarjoaa tästäkin huolimatta kaivatun ja virkistävän annoksen hyvää mieltä jokaiselle katsojalle. Kyseessähän nyt on kuitenkin satu. Päärooleihin valitut amatöörinäyttelijät suoriutuvat rooleistaan kunniakkaasti sekä innokkaasti. Eikä pahitteeksi tietenkään ole, että elokuvan nuori hurmuripoika vetoaa varmasti hyvällä ulkonäöllään vastakkaisen sukupuolen edustajiin ja miksi ei myös samankin, ollakseen silti Hollywoodin kiiltokuvapojasta poikkeava tavallinen nuori mies.

Musiikki tarjoaa romanttisen satumaiseman, joka vain vahvistaa itse tarinaa sekä kuvausta. Kokonaisuutena elokuva toimii saumattomasti ja vie katsojansa matkalle, joka kelpaisi varmasti jokaiselle itselleenkin. Rosa Karon ensimmäinen koko pitkä elokuva ansaitsee voitetut palkintonsa sekä kansainvälistäkin huomiota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti